Error with SharePoint Framework’s Newest Release (RC0) using Build a Hello Web Part

Error with SharePoint Framework’s Newest Release (RC0) using Build a Hello Web Part

[UPDATE] The latest release (General availability) fixed this issue with the generator, find more info in the release notes here: https://github.com/SharePoint/sp-dev-docs/wiki/Release-Notes-GA

I recently installed NodeJS with all the trimmings in order to test the newest framework release now that the SharePoint Framework has been “released”. However, while running a fresh deployment of the SPFx toolset on my development machine, I ran into an error with the Hello World Process that left me unable to actually deploy my web part. You can see below the issue in the log generated when running the gulp serve command.

To be clear, I ran the instructions directly from the Build a Hello Web Part page. So I was a little confused the default process would leave me stranded. A little bit of investigation later, I ended up in this thread https://github.com/SharePoint/sp-dev-docs/issues/394. Down near the bottom of the thread it is pointed out that in the recent upgrade to typescript left things in the lurch. So it requires an additional command to run correctly. So I ran:

And this resolves the issue enabling NodeJS to serve the content

Hope this helps someone else from beating their head on the desk trying to figure out the issue.

 

3 thoughts on “Error with SharePoint Framework’s Newest Release (RC0) using Build a Hello Web Part

  1. Hey Isaac,
    Glad to see you’ve gotten a chance to try out SPFx.
    Did you notice that anyone can edit the docs now? Click “Edit in Github” and you can submit a pull request directly in the browser with markdown.
    Tom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *